Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Személyes oldalak, blogok képes leírás - Közlekedés.tlap.hu
részletek »

Személyes oldalak, blogok - Közlekedés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kozlekedes.tlap.hu » Személyes oldalak, blogok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Közösségi közlekedés

Közösségi közlekedés

Hatszor kell átszállnod egy másfél km-es úton? Képtelenség, hogy időben érj oda valahová? Órákat vesz el az utazás minden napodból? Olyan szolgáltatásért fizetsz, ami jóindulattal sem nevezhető szolgáltatásnak? Ne csak panaszkodj, segíts az ötleteddel! Fejlesszünk hatékony közösségi közlekedést a jelenlegi tömegközlekedés helyett!

Városi és távolsági közlekedés

Városi és távolsági közlekedés

Valószínűleg nem én vagyok az igazi, velejéig megrögzött villamosmániákus mintaképe. Kiskoromban persze imádtam a 'tujákat', de végül is a gyerekek kilencven százaléka imád mindent, ami nagy és mozog. Így utólag talán az a legfurcsább, hogy bár már nyolc évesen is érdekesebbnek tűnt egy-egy megszűnt villamosvonal emléke, mint az akkor még itt-ott forgalomban látható nyolcvanéves villamoskocsik, valahogy mégis 'kinőttem' az egészet. Sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ismét felfedezzem magamban a nagy, sárga, guruló dobozok iránti szeretetet!

Városi közlekedés

Városi közlekedés

Rotter Károly honlapja a városi közlekedésről. Az oldal főbb témakörei: belföld, külföld, Budapest és hírek. A honlap blog formájában üzemel, számtalan cikk és érdekesség olvasható rajta a közlekedés témakörben.

Közlekedés magazin hírek
Húsvét - Változik a közösségi közlekedés menetrendje húsvét miatt
Húsvét - Változik a közösségi... Változik a közösségi közlekedés menetrendje húsvét miatt, a MÁV vonatai és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai is a szokottól eltérő rend szerint közlekednek. A Budapesti Közlekedési Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton Budapest több helyszínén is húsvéti körmenetet tartanak, amelyek a egyes buszok és villamosok forgalmát rövid...
Hideg idő - Útinform: havasak, hókásásak a főutak, korlátozták a teherautó-forgalmat
Hideg idő - Útinform: havasak,... A Magyar Közút információs szolgálata szerint a havazásban érintett...
Ónos eső és havazás nehezíti országszerte a közlekedést
Ónos eső és havazás nehezíti... A havazás miatt több buszjárat nem közlekedik Budapesten. Korlátozzák a...
Városi közlekedés, főleg villamosok

Városi közlekedés, főleg villamosok

Mitől púposodik fel a villamosvágány? A legforróbb uborkaszezoni napok kedvelt témája internetes fórumokon az, amikor ideig-óráig nem jár valamelyik villamosvonal, mert felpúposodott a sín. Ilyenkor lehet (bár némiképp értelmetlen) ezerrel szidni a BKV-t, és pont úgy puffogtatni az 'ilyen bezzeg sosem fordul elő nyugaton!' című közhelyet, mint amikor 20-30 évvel ezelőtt a Skála Budapest Nagyáruház szupermarketjében elhappolták előlünk az utolsó adag banánt vagy kubai narancsot. De mi is ez a jelenség igazából? A probléma elsősorban (sőt: másodikban is) az ún. nagypaneles/tömbsínes vágányzatnál jön elő. Ez a megoldás a Budapesti Közlekedési Vállalat és a Beton- és Vasbetonipari Művek közös fejlesztése volt a hetvenes években, így 'nyugaton' valóban ritkán fordul elő ilyen púposodás - de értelemszerűen nem azért, mert ott külön klímagép van a sínbe építve. Találhatunk viszont ilyen pályát (Kelet-)Berlinben, Prágában, Plzenben, illetve lengyel és más ex-keleti blokk városokban...

Tuti menü