Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mind a három nagy európai diszkont légitársaság növelte utasai számát szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett utasforgalmi adatokból. - Közlekedés magazin
részletek »

Több utast szállítottak Európa nagy diszkont légitársaságai szeptemberben

A közlekedés.tlap.hu oldalam segít eligazodni a közlekedéssel kapcsolatos témakörökben, a Tuti Magazin pedig segít hírekkel, érdekességekkel, információkkal szolgálni, hogy mindenki megtalálhassa itt nálam azt, ami a legjobban érdekli, fontos számára
Közlekedés magazin
Itt vagy: Közlekedés magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Több utast szállítottak Európa nagy diszkont légitársaságai szeptemberben
Több utast szállítottak Európa nagy diszkont légitársaságai szeptemberben
Mind a három nagy európai diszkont légitársaság növelte utasai számát szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett utasforgalmi adatokból.
A legnagyobb cég, az ír Ryanair kétszámjegyű bővülést ért el, a tavaly szeptemberi 8,5 millióról 9,5 millióra nőtt utasforgalmuk, amely 12 százalékos javulást jelent. A cég Boeing 737-eseinek átlagos töltöttsége szeptemberben 94 százalék volt, amely 4 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbihoz képest. A 12 havi gördülő utasforgalmuk szeptember végén 97,3 millión állt, amely 16 százalékkal haladja meg az előző évi szintet.

Az angol easyjet ennél szerényebb mértékben, 7,6 százalékkal tudta növelni utasai számát az év kilencedik hónapjában, a cég narancssárga-fehér Airbusain 6,6 millióan utaztak, a járatok kihasználtsága 0,9 százalékpontot javulva 93,1 százalék volt. Az évi gördülő utasforgalmuk szeptember végén 6 százalékkal 68,6 millióra nőtt.
Hirdetés

A Norwegian Air Shuttle 9 százalékkal 2,4 millióra emelte utasai számát szeptemberben, és jelentősen, 6,8 százalékponttal javította a gépek töltöttségi mutatóját, amely szeptember végén 88,2 százalék volt.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Európa, diszkont légitársaság, utas
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-10-13 16:05:52
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü