Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A 8-as út fejlesztése nemzetgazdasági nagyberuházás, amelynek Veszprém megye számára is különösen nagy jelentősége van - mondta Navracsics Tibor uniós biztos pénteken Márkón, a főút legújabb, Márkó - Közlekedés magazin
részletek »

Átadták a 8-as főút Márkó és Herend közötti szakaszát

A közlekedés.tlap.hu oldalam segít eligazodni a közlekedéssel kapcsolatos témakörökben, a Tuti Magazin pedig segít hírekkel, érdekességekkel, információkkal szolgálni, hogy mindenki megtalálhassa itt nálam azt, ami a legjobban érdekli, fontos számára
Közlekedés magazin
Itt vagy: Közlekedés magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Átadták a 8-as főút Márkó és Herend közötti szakaszát
Átadták a 8-as főút Márkó és Herend közötti szakaszát
A kép illusztráció
A 8-as út fejlesztése nemzetgazdasági nagyberuházás, amelynek Veszprém megye számára is különösen nagy jelentősége van - mondta Navracsics Tibor uniós biztos pénteken Márkón, a főút legújabb, Márkó és Herend közötti szakaszának átadásán.
Az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa hangsúlyozta: a fejlesztés célja, hogy a Dunántúlt biztonságos út kösse össze az észak-olasz, a szlovén és a dél-osztrák térséggel. A nagyberuházás az eddigieknél sokkal élénkebb gazdasági kapcsolatok kialakulását teszi lehetővé, hiszen Európa egyik legdinamikusabban növekvő gazdasági térsége a magyar vállalkozások számára piacot, munkalehetőséget nyújthat.

Navracsics Tibor rámutatott: az európai integráció csak akkor tud élővé válni, ha nem csak az intézmények együttműködését, hanem a polgárok szoros kapcsolattartását is jelenti, és ezen a területen nagyon fontos előrelépés ez a fejlesztés.
Hirdetés

Az uniós biztos méltatta, hogy Horváth Balázs, a térség néhai országgyűlési képviselője sokat tett azért, hogy ez az útfejlesztés megvalósuljon, és Veszprém megye "be legyen kötve Európa vérkeringésébe".

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója tájékoztatása szerint Veszprém megyében 28,7 kilométeren fejlesztik a 8-as számú főutat Székesfehérvár és Herend között öt helyszínen.

A székesfehérvári elkerülő 2016 nyaráig, a várpalotai elkerülő szakasz 2017-ig megvalósul - fűzte hozzá.

A beruházásnak köszönhetően gyorsabbá válik a közlekedés, a fizikai elválasztósáv, valamint a Herendnél és Bándnál épült külön szintű csomópontok jóvoltából pedig elkerülhetőek a balesetek - jelezte a kommunikációs igazgató.

A 8,5 milliárd forintos uniós beruházás keretében egy gyalogos aluljáró és egy 2,5 kilométer hosszú zajvédő fal is megvalósult, valamint két hidat átépítettek.

Jánszky László, Herend polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a beruházástól az ipari park bővülését, munkahelyteremtést és ezzel a fiatalok elvándorlásának mérséklődését várják a településen.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - 8-as főút, Márkó, Herend
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-10-02 17:43:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü