Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Budapest Airport elindította Greenairport programját, hogy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő szervezetek és vállalatok tovább tudják csökkenteni a légikikötő környezet - Közlekedés magazin
részletek »

A Budapest Airport programot indított a repülőtér környezeti hatásainak csökkentésére

A közlekedés.tlap.hu oldalam segít eligazodni a közlekedéssel kapcsolatos témakörökben, a Tuti Magazin pedig segít hírekkel, érdekességekkel, információkkal szolgálni, hogy mindenki megtalálhassa itt nálam azt, ami a legjobban érdekli, fontos számára
Közlekedés magazin
Itt vagy: Közlekedés magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Budapest Airport programot indított a repülőtér környezeti hatásainak csökkentésére
A Budapest Airport programot indított a repülőtér környezeti hatásainak csökkentésére
A Budapest Airport elindította Greenairport programját, hogy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő szervezetek és vállalatok tovább tudják csökkenteni a légikikötő környezeti hatásait - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kedden az MTI-vel.
A program célja az energiafelhasználás csökkentése, a megújuló energiaforrások használatának elősegítése és az elektromos járművek használatának elterjesztése is.

A közlemény szerint a Budapest Airport Greenairport programjához már egy tucat szervezet csatlakozott, aláírta a csatlakozási nyilatkozatot például az Aeroplex Central Europe (ACE), a Heinemann Duty Free, a HungaroControl, a Lufthansa Technik Budapest, a Főtaxi és a NAV Repülőtéri Főigazgatósága is.
Hirdetés

Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelemért felelős igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a Greenairport program nyitott mindazon cégek és szervezetek számára, amelyek készek csökkenteni a repülőtér szén-dioxid-kibocsátását és egyéb környezeti hatásait.

A Budapest Airport közleményében emlékeztet arra, hogy már maga is számos lépést tett az energiahatékonyság, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés érdekében. Ennek köszönhetően az elmúlt évek alatt 30 százalékkal csökkent a földgáz-, 16 százalékkal az áramfelhasználás éves szinten, vízből pedig egy utasra számítva 10 literrel kevesebbet használ a repülőtér. Fejlesztették a hulladékfeldolgozást is, a repülőtéren keletkező hulladék mintegy kétharmadát már szelektíven kezelik.

Mindezt a repülőtér forgalmának folyamatos növekedése mellett sikerült elérni - jegyezték meg.

A Budapest Airport évekkel ezelőtt az elsők között csatlakozott a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI Europe) által indított úgynevezett karbon akkreditációs programhoz, aminek elsődleges célja a repülőterek szén-dioxid kibocsátásának (ez az energia-felhasználás mérésére legalkalmasabb módszer) csökkentése volt - ismertették a közleményben.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Budapest Airport, repülőtér, környezeti hatások
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-09-29 20:47:00
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü